Vad händer på Vitlycke museum 2018?

Bild från Vitlycke museums arkeologiskola.

Här finns en sammanfattning av vad som händer på Vitlycke museum under året. Vi erbjuder såväl guidningar av hällristningarna, forntidsaktiviteter i Bronsåldersgården som event av olika slag.

Skördefesten
29 september kl. 12.00-16.00. Mat är ett språk som skapar gemenskap och möten mellan människor, lika mycket nu som för tusentals år sedan. Varmt välkomna till skördefest på Vitlycke museum.

Höstföreläsning med Ingela Martenius
7 oktober kl. 13.00. Varför har vi i Sverige ett statligt monopol på försäljning av alkohol? Är det ett unikt kulturarv och varför är Systembolaget så angeläget om att poängtera det? Om detta berättar etnologen Ingela Martenius.

Höstföreläsning med Po Tidholm
21 oktober kl. 13.00. Po Tidholm ger en omvärldsanalys som behövs för att förstå vart landet är på väg och vilka krafter som kommer i rörelse då stora grupper hamnar i stadens skugga. Sverige kan inte längre betraktas eller behandlas som en enhet och det är viktigt att se hur det nya landskapet ser ut.

Höstföreläsning med Hella Nathorst-Böös
28 oktober kl. 13.00. Författaren till boken Häxans årstider – magisk trädgård året runt låter växterna vägleda läsaren till en magisk dimension av trädgård och vardag. Och inte bara på sommaren, utan hela året. Månadsskiftet oktober – november är häxornas mest magiska tid och i boken förklaras varför.

Eldfest
3 november kl. 16.00-20.00. Säsongen på Vitlycke lider mot sitt slut och vi passar på att bjuda in till en sista kväll, en kväll i eldens tecken. Kom och prova på cirkus, se en ledshow och missa inte den brinnande finalen.