Blues och Bullar – konsert med Bror Gunnar Jansson 21/2

Bror Gunnar Jansson

Tordagen den 21 februari välkomnar vi Bror Gunnar Jansson till Café Bronze. En välbehövd paus från vardagen med kaffe, bullar, kakor och tung blues. Tillsammans ger vi oss ut på en musikalisk resa med en kopp kaffe i handen. Räkna med långsamt trampande fötter till takten av en av de äldsta musikstilarna vi har.

Senare i år kommer nya albumet "They Found My Body In A Bag", och den 25 januari släpps första singeln "Stay Out All Night Long". 1 februari medverkar han i SVTs På Spåret och under vintern och våren ger han sig ut på en omfattande turné i Sverige, Danmark, Kanada, USA, Tyskland och Nederländerna. I Sverige kommer han turnera som trio, tillsammans med en basist och en trummis.

True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album "They Found My Body In A Bag" som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan.

”Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset” – Gaffa
”Ett 10-talets bluesfenomen” – P1 Kultur

www.brorgunnar.com

Entré: 100 kronor som betalas med kort eller swish vid dörren, ingen föranmälan krävs.
Konserten börjar 18.00, fiket håller öppet innan konserten.

Varmt välkomna till Vitlycke Museum!

Senast uppdaterad: 2019-01-30 14:05