En magisk upplevelse i påsk

Gaston och Caligari - en magisk upplevelse

På granithällarna i Tanums världsarv hittar du allt från schamaner och krigare till solsymboler och gåtfulla skepp. Hällristningarna är en magisk upplevelse för alla åldrar – inte minst nu i påsk när vi bjuder in till en interaktiv föreställning med de kända tv-trollkarlarna Gaston och Caligari.

Nu öppnar Vitlycke museum upp efter en kall vinter. Gaston och Caligari är taggade upp till tänderna för att bjuda på en show för både stora och små. Dessutom lovar bandet Swing Tarturo att få höfterna att rulla. Och vill du gå på eget äventyr? Jakten på bronsäggen är en populär skattjakt med fina priser. Varmt välkommen till Vitlycke museum i påsk!

Museet håller öppet hela påskhelgen, från skärtorsdagen till annandagen, kl. 10.00-16.00. På påskafton och påskdagen bjuder vi på magiska föreställningar och skattjakten ”Jakten på bronsäggen”.

Den 20 och 21 april får vi se bekanta ansikten, Caligari kommer på besök men tillsammans med mästaren Gaston och bjuder på en spännande föreställning. Utöver dessa magiska föreställningar är  ”Jakten på bronsäggen” tillbaka i ny skrud. Hitta äggen och lös koden så får ni en present från vårt stora påskris.

Caligari tror att det är vanlig dag på jobbet som lärling till mästermagikern Gaston. Plötsligt får han veta att det är dags för hans oförberedda prov i trolleri. Det är dags för Caligari att bli lärling av sjunde graden! Möt de populära TV-magikerna Gaston och Caligari i ett klurigt interaktivt äventyr där du får vara med och bestämma om Caligari klarar testet eller ej. Ca 40 min. Från 4 år. Ingen föranmälan behövs.

Konsert med Swing Tarturo 16 april

Swing Tarturo är på återbesök i trakten och vi har bjudit in dessa fantastiska musiker till Vitlycke museum där fiket håller öppet innan konserten.
Entré: 100 kronor som betalas med kort eller swish vid dörren, ingen föranmälan krävs. 
Konserten börjar 18.00.

Museet är öppet 18-22 april 10.00-16.00.

Program påskafton och påskdagen 20-21 april:
Jakten på Bronsäggen: 10.00 – 16.00
Lärlingsprovet med Gaston och Caligari: 13.00

Café Bronze har öppet hela påskhelgen. Kolla in här vad de erbjuder:

Varmt, varmt välkomna skall ni vara!

Mer att upptäcka

På Västarvets museer och besöksmål kan du upptäcka det mesta mellan himmel och jord!
Vi bjuder på en episk resa - från Big bang och livets utveckling via bronsåldern, till medeltiden och den moderna tidens historia till ekologiska perspektiv för en hållbar framtid. 

Välkommen att göra en tidsresa tillsammans med oss!

Senast uppdaterad: 2019-04-18 10:49