Bronze Age bushcraft

Sommarkurs i bushcraft med utgångspunkt i forntida teknik och bronsålders förutsättningar. Kursen arrangeras i samarbete med Nordic Bushcraft.

Under bronsåldern levde människorna närmare naturen och på dess villkor. De senaste hundra åren har utvecklingen gått snabbt framåt och skog och mark har blivit mer av en kuliss som vi besöker laddade med hightech-utrustning för modern bekvämlighet vid våra "outdoor"-aktiviteter.

Vi vill istället lära ut traditionella och forntida kunskaper om vildmarks- och överlevnadsteknik. Med utgångspunkt i bronsåldersmänniskans förutsättningar gör vi en resa ut i naturen som förvandlar oss från åskådare till deltagare. Vi vill bevara och sprida den mångtusenåriga traditionen av att leva i naturen, av naturen.

Vi börjar vårt äventyr på kvällen fredagen den 18 augusti med en övernattning i ett av våra Bronsåldershus. Vi samlas runt elden och tillreder en måltid på bronsåldersvis.

Följande dagar du får ta del av gamla bortglömda kunskaper som hur du kan hålla dig torr, varm och mätt och samtidigt uppleva naturen. Dessa kunskaper innebär att kunna läsa av naturen och de spår den lämnar efter sig. Att kunna göra upp en eld med tekniker från forntiden, finna ätliga växter och material för att kunna tillverka det man behöver med hjälp av enkla verktyg som kniv, yxa och såg.

Kursen leds av museets personal i samverkan med Johan Forsberg från Nordic Bushcraft som lär ut hur man kan använda gamla kunskaper i det moderna friluftslivet och på så sätt kunna hålla liv i dessa gamla kunskaper om annars kommer gå förlorade och öka förståelsen för naturen. Johan har över 10 års erfarenhet av att lära ut dessa kunskaper.

www.nordicbushcraft.com

Information

Datum: 18-20/8

Plats: Vitlycke museum

Pris: 1200 kr

Kursledare: Johan Forsberg, Lars Strid

Övernattning sker i museets bronsåldershus. Medtag liggunderlag och sovsäck, eller liknande. Man ansvarar själv för sin mat, alternativt äter man i Café Bronze.

Bokning: 0525-209 50 eller http://boka.vastsverige.com/sv/se-gora/a1444679/sommarkurs-bronze-age-bushcraft/detaljer

Information: nordicbushcraft@gmail.com eller 0702-34 11 28


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:50