Hella Nathorst-Böös - Häxans trädgård - magisk trädgård året runt

Bild på kittel och rönnbär.

Författaren till boken "Häxans årstider – magisk trädgård året runt" låter växterna vägleda läsaren till en magisk dimension av trädgård och vardag. Inte bara på sommaren, utan hela året. Månadsskiftet oktober – november är häxornas mest magiska tid och i boken förklaras varför.

I boken porträtteras ett femtiotal växter från nordisk natur och trädgårdar. Här berättas varje växts fascinerande historia och hur de kan användas både i hälsokurer och i magiska ritualer. Boken inspirerar till häxigt blompyssel och att blanda egna förtrollande naturparfymer. Recept ges på fruktbarhetsbullar – sådana som bakades av våra förmödrar redan på järnåldern. Läsaren får även veta vilka växter som exempelvis används för spådom och för att utveckla intuitionen. Den som är nyfiken på att följa månfaserna och odla som bönder gjorde förr, får en översikt över hur månodling fungerar.

Med hjälp av boken kan läsaren följa årshjulet och leva mer i samklang med naturen. Att växterna är våra bästa vägledare dit har häxor vetat i alla tider. Den visdomen levde alla efter förr, men den har gått förlorad i vårt moderna samhälle. Nu är det dags att åter låta häxorna dela med sig av sin kunskap och sprida ett magiskt skimmer över din trädgård och vardag.

Författaren och häxan Hella Nathorst-Böös har tidigare skrivit de bästsäljande böckerna "Häxans Trädgård – läkeväxter förr och nu" och "Häxans Hus – handbok för ett giftfritt liv". Hon håller även workshops i att tillverka naturliga hudvårdsprodukter och parfym, och leder stadsvandringar med tema läkeväxter och häxprocesser.

Gratis inträde. Ingen föranmälan krävs, först till kvarn!

Föreläsningen är 28 oktober, kl. 13.00.


Senast uppdaterad: 2018-10-28 23:04