Skattjakt på Vitlycke museum

Följ med på en spännande vandring på Vitlycke museum efter stängningsdags. Med hjälp av självlysande kartor och en guide ger vi oss ut i mörkret på jakt efter självlysande växter till Nertus krans.  Om mörkret inte är något för dig kan man delta i "Jakten på skottarnas skatt", en skattjakt för hela familjen som pågår alla dagar under hela höstlovet.

"Nerthus krans"

Start kl. 17.00 måndag, tisdag och onsdag 29-31 oktober.

För länge sedan, nästan hundra år efter vår tideräknings början så skrevs sagan om gudinnan Nerthus ned i boken ”Germanica”. En berättelse som kan ha rötter som sträcker sig hela vägen tillbaka till bronsåldern. Hjälp oss att hålla myten levande.

Långt bak i vår historia lyckades människorna blidka Nerthus, genom att binda henne en krans och ta med henne på en resa i landet. Vart än hon färdades spreds glädje och grönska. Kom och hjälp oss att klä Nerthus krans för att nästa sommar förhoppningsvis ska bli en grönare och frodigare än årets.

På åtta platser kring Vitlycke museum finns självlysande växter som alla är en viktig del i att forma kransen som om vi skall pryda Nerthus med.

Välkomna!

När: Start kl. 17.00 måndag, tisdag och onsdag 29-31 oktober.

Anmäl er per telefon till: 010–441 43 10.

Tio barn per grupp. Nerthus krans lämpas sig från 7 år.

”Jakten på Skottarnas skatt”

Alla dagar mellan kl 10.00-16.00

Under hela höstlovet kommer ”Jakten på Skottarnas skatt” att finnas tillgänglig för hela familjen att uppleva. Kom och hjälp oss att finna skatten!

I samband med att vi röjt i museets arkiv har jag hittat tidigare okända anteckningar gjorda av Carl Georg Brunius. Det verkar som att Brunius varit på jakt efter skottarnas legendariska skatt. Inte nog med detta, han verkar dessutom ha funnit nu förlorade dokument som berättar var skatten är gömd. Lyckligtvis har han bland sina anteckningar noterat instruktionerna till hur man skall finna skatten.

Lägg lika många fotsulor utefter varandra som det finns gropar i skålgropsraden, från skålgropsraden, i den riktning som spjutmännen pekar och du skall finna skatten.

 

Skattkarta och ledtrådar får du i receptionen. Den är gratis under V 40 - V 44 om du laddar ner appen Västsverige. Ordinariepris är 50:-/person. Välkomna!  

Här laddar du ner Västsverige Appen


Senast uppdaterad: 2018-10-31 23:04