Husfest 14/7

Under sommaren har yxorna svingats, stockar barkats och träspånor flugit i vår bronsåldersgård. Med arkeologiskt undersökta bronsåldershus som förlagor renoverar Retzner Arén Rekonstruktion med varsam hand, enkla naturmaterial och traditionella byggnadstekniker det äldre huset på gården.

Dessutom byggs det två nya hantverkshus där våra besökare skall kunna pröva på olika typer av forntida hantverk. Nu mera är det så många som vill testa så att det hantverkshus som finns inte räcker till. De nya hantverkshusen byggs enligt en förlaga med väggar av torv. Halmtak, lerklining, torvväggar är gamla byggtekniker som används än idag, passa på och lär dig mer om detta medan byggarna är på plats, de är redan här och stannar fram till ca 20 juli.

Från 15.00 14/7 firar vi som traditionen bjuder husets ansiktslyftning med en fest på gården med mat och musik. Kl. 13.00 gästas vi av Nordens Ark som berättar om våra svenska lantraser.

Kl. 16 underhåller spelglada gruppen Six String Yada oss med sin mix av hillbilly, old-time, punk och rock. Café Bronze håller igång grillen.


Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:50