Po Tidholm - Läget i landet och landsbygdernas kris

Po Tidholm
Fotograf: Johan Bergmark

Po Tidholm ger en omvärldsanalys som behövs för att förstå vart landet är på väg och vilka krafter som kommer i rörelse då stora grupper hamnar i stadens skugga. Sverige kan inte längre betraktas eller behandlas som en enhet och det är viktigt att se hur det nya landskapet ser ut.

Han säger som det är, även om sanningen är smärtsam. Ända sedan Sverige började mäta inrikes flyttströmmar har städerna vuxit och landsbygden tappat folk, för att sedan långsamt glida in i ett sorgligt tillstånd av stagnation. Orsakerna är mer komplexa än man kan tro och har skiftat över tid, men att begripa dem är viktigt för alla som vill upprätthålla det demokratiska samtalet, göra investeringar eller nå människor med kulturella uttryck av olika slag. Föreläsningen är inspirerande och underhållande, trots verklighetsbeskrivningarnas mörker.

Po Tidholm är journalist och kulturkritiker, född och bosatt i Hälsingland, har blivit mycket uppmärksammad för sitt arbete om Norrland. Genom böckerna “Norrland” och "Läget i landet", podden Norrlandspodden (tillsammans med Sofia Mirjamsdotter) och dokumentärserien “Resten av Sverige” i SVT har han lyckats åter väcka liv i den hundraåriga ”Norrlandsfrågan”.

Gratis inträde. Ingen föranmälan krävs, först till kvarn.

Föreläsningen är 21 oktober, kl. 13.00.

Senast uppdaterad: 2018-10-21 23:04