Påsk på Vitlycke museum

Vitlycke museum öppnar för säsongen under påskhelgen 14/4 -17/4 10.00-16.00. Gycklaren Arkadia bjuder på trolleri och vår traditionsenliga bronsäggjakt går av stapeln. Passa på att se vår tillfälliga utställning för de allra minsta - Kan själv!

Arkadia trollar

Påskafton och påskdagen kommer gycklaren Arkadia och bjuder på en trolleriföreställning som innehåller trick som går att spåra så långt som 3000 år tillbaka i tiden. Arkadia börjar sin föreställning 13.00 lördag 15/4 och söndag 16/4.

Bronsäggjakt

På bronsåldersgården har någon förlagt sina bronsägg. Barn i alla åldrar kan delta i jakten på de försvunna äggen och få fina priser under hela påskhelgen.

Kan själv! – en ljudupplevelse för de allra minsta barnen.

I utställningen kan barnen skapa och uppleva ljuden med hela kroppen och de kan samarbeta kring och kommunicera med de olika ljuden. Alla ljud och allt ljudskapande presenteras på ett sätt som passar deras unika sätt att undersöka sin omvärld. Det gör att de på egen hand kan skapa sin egen upplevelse vid besöket.

Utställningen produceras av Västarvet i samarbete med Kultur i Väst och tonsättare Johan Svensson. Medfinansiärer är Musikverket, Kulturbryggan, Kultur i Väst och tidskriften Föräldrar & Barn.

Utställningen kommer att finnas på Vitlycke museum fram till 9 maj. Läs mer här.

Senast uppdaterad: 2017-11-29 12:50