Sommarsolstånd 21/6

Hällristning och blommor

Sedan urminnes tider har människan firat solen och följt dess resa från tidig vår till sensommar. Sommarsolståndet firar fruktbarheten, kärleken och sommarens återkomst.

Vi kommer enligt lokal bohuslänsk tradition ägna dagen åt att klä vår Majastång från kl.13:00. Kom gärna och hjälp till, ta med blommor om ni vill.

18:30 reser vi vår kreation till ljuva toner av folk-fusionbandet Spöket i Köket. För den som är hungrig kommer Café Bronze att hålla grillen varm på gården och erbjuda mat och dryck till fina priser.

Efter musik och firande avrundar vi med ett fackeltåg i upp till offermossen där vi offrar till den fornnordiska gudinnan Nerthus.

Välkomna till världsarvet Tanums hällristningar!

Spöket i köket

Det sjungs på fyra språk och spelas tjugotalet instrument! Musiken är ur nordiska och kanadensiska folkmusiktraditioner och från egna låtar i traditionell stil. Allt arrat för Spökets sättning, vilket bäst beskrivs som ovanligt hipp bordunorkester med funkblåssektion.

Spöket i Köket har utmärkt sig som en ny folkmusikalisk urkraft på den skandinaviska musikscenen. Ett svenskt/danskt folkfusion-storband med sällan skådad partypotential! Hanterar lika väl skira visor och polskor som käftsmälliga reels och schottisar. Lika väl hångelballader som umpa-bumpa.

 

Var: Gården

När: 21 juni från klockan 13:00

Konsert kl 18:30

Fackeltåg till offermossen


Senast uppdaterad: 2018-06-25 08:49