Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Eldfest 2/11

Bild på ett brinnande bål.

Årets eldfest får besök från Haiti och bandet Cyklon som gästar museet som en del av Planeta Festival. Vi avslutar kvällen med fackeltåg och ett bål för att värma oss i höstmörkret.

Ett långt samarbete med tre fantastiska musiker från Haiti mynnar nu ut i en konsertturné under Planeta Festival. Sanba Zao, en förgrundsgestalt på den haitiska rootsmusikscenen, är sångare, kompositör och slagverkare, liksom hans dotter Adjamile och sonen Woulele. Alla tre turnerar året runt, hemma och utomlands, med olika haitiska band. Mötet med Sanna & Sten Källman ger dessutom upphov till nya klanger där även den nordiska folkmusiken tar plats. Sten inledde under vintern ett skivprojekt tillsammans med Zao-trion med arbetsnamnet Drums & Wind. Deförsta inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince.

Ingår i Planeta Festival – med dans och musik från hela världen.

Konserten börjar kl 19.00 som avslutas med ett fackeltåg tillsammans för att gemensamt tända det stora bålet.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2019-10-04 10:26