Rock art tattoo 16/7

Mumier, prinsessor och krigare har hittats världen över med tatueringar som trots årtusenden än idag pryder deras kroppar. Vitlycke museum har under 2019 arbetat med en tillfällig utställning kallad ”Rock art Tattoo” som vill lyfta dagens tatueringar med motiv och inspiration från hällarna i Bohuslän eller bergskonst runtom i världen.

Den 16 juli kommer en fest hållas för Rock art tattoos på Vitlycke museum. Aktiviteter kommer hållas under hela dagen och avrundas på Gerlesborgsskola med utställning och mingel.

Det här händer under dagen

Tryck din egen T-shirt workshop. Eftersom Tanums kommuns vackra brunnslock oftast är något vi går/kör eller cyklar över, tycker vi att det är hög tid att motiven på dessa fantastiska brunnslock trycks på t-shirts. Denna aktivitet kommer att hålla på under hela dagen kl. 10.00-18.00 eller så länge färgen räcker till. OBS! Ta med din egen t-shirt/byxa/hatt eller annat textil till denna aktivitet.

Skissworkshop i biblioteket, (mer infomation kommer) kl. 11.00.

Hennatatuering med Khadija Omar kl. 10.00-18.00.

Artist talk med Linn Andersson Franek (läs mer om Linn här) kl. 15.00 i vår utställning.

Hootchie-Coo tattoo. För de som känner att det är ”dags” kommer det finnas tillfälle om än begränsat att faktiskt tatuera sig på vitlycke museum under dagen av ingen mindre än Tanums Hootchie-Coo tattoo (åldersgräns 18 år).

Efter denna aktivitetsstäta dag på Vitlycke museum beger vi oss till Gerlesborgs konstskola och avnjuter Linn Andersson Franeks utställning och minglar tills vi måste gå hem!

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2019-05-16 14:00