Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Arkeologidagen 25/8

Hällristningar från Sotetorp som ligger längs vandringsleden "Vandring i världsarv".

Vitlycke uppmärksammar arkeologidagen den 25 augusti med en riktig långvandring (6km) tillsammans med biologen Jan Udden och arkeologen Lars Strid.

Vandringen är resa i tid och rum som sträcker sig över ett stort område i Världsarvet. Det Bohuslänska kulturlandskapet är bebott och brukat sedan 8000 år. Över allt ser vi spår av människan och hennes strävan efter ett bättre liv, för sig själv och sina nära, men också för de som kommer efter. Vägen tar oss genom flack och kuperad terräng. Vi tittar på hällristningar, kulturlandskapet, fornminnen med biologiska glasögon. Ett måste för alla som är särskilt intresserade av att röra sig i landskapet och ta del av vår bildskatt och levande natur.

Jan Uddén är biolog på Bohusläns museum och har under lång tid varit en folkbildare av rang när det gäller djur och natur i Bohuslän. Mest känd är han kanske som fågelkännare men hans kunskap och engagemang spänner över breda fält – alltifrån den minsta lilla insekten till skalbankar och utvecklingen av Bohusläns kustlandskap. Inget är för litet och inget är för stort.

Anmälan krävs, ring 010-441 43 10 för att säkra din plats!

Kl. 10.00 samlas vi på parkingern vid Vandring i världarv för att sedan ge oss ut. Karta till parkeringen hittar du här: https://goo.gl/maps/aRkHSwdt9uUKnDgt9

Vandringen beräknas ta 3-4 timmar.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2019-07-17 09:49