Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Arkeologidagen 28/8

Välkommen att vara med på en kvällsguidning av det spektakulära hällristningsfyndet i Kville tillsammans med arkeologer från Vitlycke museum och Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar.

Under 2020 gjordes ett spännande fynd av en hällristning strax utan för Kville i Tanum. Hällristningen, som på något sätt lyckats undgå 200 år av hällristningsletande i området, innehåller bilder som är ovanliga både när det gäller motiv och storlek.

På den nationella arkeologidagen söndagen den 28 augusti finns nu chansen att uppleva hällristningarna under en kvällsvisning som Vitlycke museum genomför i samarbete med Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar. Ta gärna med egen ficklampa.

Plats: Parkering sker 350 meter norr om avfartsvägen mot Hamburgsund i Kville. Guiden möter upp vid parkeringen. Se kartbild nedan.

Tid: 21.00

Föranmälan: 010-441 43 10 (max 20 deltagare).

Läs mer om vad som händer på arkeologidagen runt om i landet:
Riksantikvarieämbetets hemsida

Senast uppdaterad: 2022-08-22 07:55