Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Eldfest 2/11

Bild på ett brinnande bål.

På årets eldfest blir den nattguidning av Vitlyckehällen och musik från Haiti med avslutning med fackeltåg och ett bål för att värma oss i höstmörkret.

18.00 - Guidning av Vitlyckehällen i ficklampans sken. Ingen föranmälan krävs, det är bara att dyka upp.

19.15 - Konsert med bandet Cyklon från Haiti.

20.00 - Fackeltåg och tändande av bålet. Om allt går som det ska kommer brasan tändas med en eldpil.

20.25 - Eldshow

Restaurang Bronze håller öppet från 18.00 till 20.00.

Information om bandet - ett långt samarbete med tre fantastiska musiker från Haiti mynnar nu ut i en konsertturné under Planeta Festival. Sanba Zao, en förgrundsgestalt på den haitiska rootsmusikscenen, är sångare, kompositör och slagverkare, liksom hans dotter Adjamile och sonen Woulele. Alla tre turnerar året runt, hemma och utomlands, med olika haitiska band. Mötet med Sanna & Sten Källman ger dessutom upphov till nya klanger där även den nordiska folkmusiken tar plats. Sten inledde under vintern ett skivprojekt tillsammans med Zao-trion med arbetsnamnet Drums & Wind. Deförsta inspelningarna gjordes under januari 2019 i en studio i Port-au-Prince.

Ingår i Planeta Festival – med dans och musik från hela världen.

Varmt välkomna!

Senast uppdaterad: 2019-10-04 08:49