Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hantverksvecka 22-28/7

Bild på bränning av keramik.

Varmt välkomna till Hanverksveckan! Under denna vecka blir Vitlycke museums bronsåldersgård en hantverksgård, en öppen plats för alla våra besökare att ströva runt i och lära, ställa frågor eller bara känna in atmosfären. Det kommer gjutas, vävas, sys och brännas.

De flesta hantverkare kommer från Skandinavien, men ibland deltar hantverkare från andra länder som t.ex. Tyskland, Estland och Polen. Allt från bronsålders till medeltida tekniker kommer att utövas i tidsenliga tält och kläder.

En härlig vecka helt enkelt på Vitlycke museum. Missa inte detta! Detta evenemang är ett samarbete mellan Vitlycke museum och Föreningen Hantverkslägret.

En tidigare besökare beskriver Hantverkslägret:

Värmen är näst intill outhärdlig vid bränngropen där krukorna bränns, ljudet av metall från smedjan som formas i en näst intill hypnotisk rytm i kombination av alla tidsenliga kläder och boningstälten ger upplevelse utöver det vanliga, en tidsresa!

 

Inget inträde, alla är välkomna! Öppet mellan kl. 10.00 – 16.00.

För mer information, kontakta: Johan Gustafsson
Tel: 0724-504294
Mail: johan.d.gustafsson@vgregion.se

Senast uppdaterad: 2019-05-14 10:27