Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Höstlov i Tanums världsarv v.44

Alla aktiviteter, utom bokjakten, är inställda på grund av att Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Västra Götalands beslut den 29 oktober att skärpa råden i Västra Götaland för att stoppa den ökande smittspridningen av covid-19.

Kom och pyssla med oss! 26-30/10

Kliar det i skaparfingrarna eller vill du lära dig mer om vad man lekte med förr?
Måndag till fredag mellan klockan 13.00 - 15.00 är du varmt välkommen till tältet framför muséet för lite höstligt pyssel med material från naturen.

Fickling - nattguidning för hela familjen 28-29/10 kl. 17.00

Följ med en av museets kunniga guider ut i höstmörkret och upplev hällristningarna så som de helst skall ses. Ficklampans sken får bilderna att resa sig ur hällen samtidigt som guiden berättar om bilderna och hällristarnas värld. Föranmälan 010-441 43 10.

Läshörnan – samarbete med Tanum kultur och Fritid 26/10-1/11

Hjälp oss att testa den nya läshörnan för barn och unga.
Under höstlovet öppnar Vitlycke Museum upp sitt bibliotek för allmänheten.
Kom och läs om våra fantastiska hällristningar, bläddra i forskning och facklitteratur eller sjunk ned bland kuddarna i läshörnan och dröm dig bort med en bok för barn och unga.
Här finns en hel skattkista av böcker utvalda för detta tillfälle.
Här kan du även läsa om hjälten Grette och hans kamp mot draugen Glåm.
En bearbetad version av en traditionell isländsk saga.


Bokjakten –  i samarbete med Tanum kultur och Fritid
26/10-1/11

Runt om i kommunen på forn- och kulturminnes viktiga platser finns såväl spännande som lärorika böcker gömda. Det perfekta sättet att uppleva Tanums vackra natur och rika forn-och kulturhistoria. Upptäck nya platser genom att lista ut vart våra bokgömmor finns och njut sedan av ditt fynd, för självklart är de böcker du hittar dina att behålla. Läs och fascineras av allt från fåglar till hällristningar och vikingar.
Alla gömmer kommer också att finnas utlagda i google maps. I bokgömmorna finns också ledtrådar som leder jakten vidare.
Missa inte heller den bokskatt som finns i läshörnan på Vitlycke Museum. Perfekt för den lässugne som inte har möjlighet att ge sig ut på bokjakt i naturen.

Akta dig för Draugen: Läskigt spännande platser att besöka under lovet 26/10-1/11

För dig som behöver lite extra spänning och längtar efter att känna kalla kårar så finns det goda möjligheter i Tanums kommun. Besök exempelvis gravfältet bakom Vitlycke Museum och gå vår läskigt svåra tipspromenad om gengångare, gravar och mytologi.
Men du, du aktar dig väl för draugen? Man vet aldrig vad som kan dyka upp i den mörka skogen bakom museet. Bege dig till Vitlycke Museum för att läsa mer om draugen och hämta upp en karta över spännande forntida gravfält att besöka. Den som känner att den behöver extra spänning, eller kanske känner att gamla gravfält är allt för spännande kan göra ett besök på biblioteket i Tanumshede som även de har skräcktema.

Senast uppdaterad: 2019-09-30 08:19