Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarvsdagen 8/9

Bild av personer som dokumenterar en hällristning med hjälp av frottage.

Vad bilderna på världsarvets hällar kan tänka sig föreställa är flitigt diskuterat, men exakt vad det är vi ser är inte alltid så lätt att avgöra. Det finns ett stort utrymme för tolkning och diskussion. Spendera kulturarvsdagen tillsammans med oss på Vitlycke museum och dela med dig av just dina tolkningar.

Inne i museets utställning finns ett helt rum fyllt av spännande motiv. Ta möjligheten att testa på en sedan länge använd metod för dokumentation av hällristningar, frottage. Besökaren kan välja på avgjutningar av flera av världsarvets mest spännande hällar. Din tolkning och ditt frottage kommer efter eventet att delas som del av en digital utställning.

Museet står för material.

Vi ses på museet den 8 september, klockan 13:00. Aktiviteten pågår till 15.30 och ingen föranmälan behövs.

Kulturarvsdagen är en del av Europarådets och Europeiska kommissionens gemensamma program European Heritage Days. Tanken är att sprida intresse och förståelse samt skapa engagemang för kulturarv och kulturmiljöer. Mer information om dagen finns på Riksantikvarieämbetets hemsida.

Senast uppdaterad: 2019-08-19 13:36