Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Metallgjutning i Bronsåldersgården 28/6-11/8

Två händer pressar ner en bronsrakkniv i en av gjutsand uppfylld träram. Gjutsanden är brunröd och ytan är täckt av ett vitt pulver.

Ta chansen att prova på hur bronsålderns hantverkare gjorde sina metallföremål. Vi gjuter föremål av tenn i bronsåldersgårdens nya hantverkshus. Gjuttekniken vi använder är sandform och all utrustning och material ingår. Föranmälan krävs.

Vapen och smycken av metall är det som skiljer stenåldern från bronsåldern. För att forma bronset till föremål smälte hantverkarna metallen och hällde den i formar. I Bronsåldersgårdens metallverkstad använder vi tenn istället för brons för att kunna jobba med lägre temperatur i smältugnen och på så sätt kunna erbjuda aktiviteten för barn.

28 juni – 11 augusti, onsdagar och fredagar 10.00–11.30
Åldersgräns 9-12 år. 100 kr/barn.

OBS! Aktiviteten är på svenska.

Föranmälan krävs. Anmälan görs här.

Bokningen görs via Nordic Travel som skickar ut en automatisk bokningsbekräftelse. Vid frågor kontakta Vitlycke Museum via mail eller telefon.

Praktisk information

Samling framför museets entré kl. 10.00, där guiden tar emot.
Barnen hämtas kl. 11.30 i Bronsåldersgården.
Oömma, och vid kall väderlek varma, kläder rekommenderas.

 

Senast uppdaterad: 2023-05-24 16:07