Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kulturarvsdagarna 7-9/9

Årets tema för kulturarvsdagarna är "Dela kulturarvet". För att göra det möjligt för så många som möjligt att uppleva Tanums fantastiska hällristningar tar vi tillfället i akt att publicera den första, av förhoppningsvis många, 3D-modeller av världsarvets mest kända hällar.

3D-modeller är inget nytt när det gäller hällristningar, men fokus har legat på att dokumentera det mikrolandskap som hällen med dess ristningar utgör och man har framför allt talat till forskarvärlden. Modellerna har därför inte alltid varit de mest njutbara att titta på. Vitlycke museums tanke är att utnyttja samma teknik för att skapa en så användarvänlig modell som möjligt. Förhoppningen är att man ska kunna besöka Vitlyckehällen även om man inte har möjlighet att komma fysiskt till platsen.

Om man tittar på en dator använder man med fördel en mus. Man förflyttar sig med höger musknapp, roterar med vänster musknapp och zoomar med skrollhjulet.

Om man har problem att se modellen på sin telefon rekommenderar vi att man laddar ner appen Sketchfab som finns på Google play och App store.

Senast uppdaterad: 2018-09-07 09:58