Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Föreläsning - 10 oktober

I den här historiska vandringen tittar vi in i norra Bohusläns unika matkultur, med dess närhet till hav och skog, och lär oss mer om råvarorna som följt oss sedan bronsåldern.

Marina och lokala råvaror - ur ett historiskt perspektiv - 10 oktober kl 11.00

Miriam Ekeholt är en krögare från Strömstad som jobbat med hållbarhet och mat i 15 år. Hon arbetar som lärare vid Grebbestads folkhögskola, och undervisar i marina och närproducerade råvaror. I den här historiska vandringen tittar vi in i norra Bohusläns unika matkultur, med dess närhet till hav och skog, och lär oss mer om råvarorna som följt oss sedan bronsåldern. 

Begränsat antal platser, föranmälan på 010-441 43 10

Café Bronze håller öppet med servering av råvaror som knyter an till föreläsningen. 

Meny den här dagen:

Soppa på gråärtor och blåmusslor till.
 
En sallad, med hirs som grund, blandsallad, grönkålschips och färskost med örter.
Till salladen kan man välja någon av följande toppingar:
Varmrökt lax
vildsvin
eller bondbönor och gråärtor i vinägrett.
 
Det går också att fika. Förstås. Nybakat.
 
Vill du vara säker på att få mat kan du även förboka den på Café Bronze på 073 508 80 81.
 
 
 
 
imageh2bsa.png
Senast uppdaterad: 2021-11-09 16:00