Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Höstlov på Vitlycke museum vecka 44

Pumpor som lyser inifrån
Fotograf: Jill Wellington

Under höstlovsveckan erbjuder vi på Vitlycke museum flertalet aktiviteter för både barn och vuxna. Veckan avslutas med en eldfest på lördag eftermiddag/kväll där vi bjuder på en guidad kvällsvandring vid hällristningarna i skenet av våra ficklampor.

Löpande under veckan

Tipspromenad och hällristningsbingo. Material hämtas ut i museets reception.

Torsdag 4/11

Tenngjutning 10:30-12:00 & 13:00-14:30

Ta chansen att prova på hur bronsålderns hantverkare gjorde sina metallföremål. Vi gjuter föremål av tenn i bronsåldersgårdens hantverkshus. Gjuttekniken vi använder är sandform och all utrustning och material ingår.  Max 8 deltagare/tillfälle. 100kr avgift. 9-12år. Du bokar via vår bokningslänk

Du bokar här:

Fredag 5/11

Inspireras av hällristningarna. 13:00-14:30, 7-12 år

Under en kort guidning och besök vid museiområdets hällristningar tittar vi på hällristningarna och blir inspirerade. Sedan går vi till bronsåldersgården och målar vår egen tolkning av hällristningarna med hjälp av konstnären Gunilla Falck.

Begränsat antal platser, föranmälan på 010-441 43 10

Pumpatävling

Löpande under dagen I tältet på museets framsida kommer det finnas pumpor som man kan designa efter eget tycke. För att hämta ut verktyg till att karva pumpan går vuxen till receptionen och ber att få verktyg. Detta ska sedan lämnas tillbaka. Skriv namn på pumpan och ett sätt att bli kontaktad om du är vinnaren. Museet lägger upp bilder på vår instagram vitlyckemuseum.

Lördag 6/11, dagtid:

Pumpatävling

I tältet på framsidan kommer det finnas pumpor som man kan designa efter eget tycke. För att hämta ut verktyg till att karva pumpan går vuxen till receptionen och ber att få verktyg. Detta ska sedan lämnas tillbaka. Skriv namn på pumpan och ett sätt att bli kontaktad om du är vinnaren. 14:00 utses vinnaren i pumpatävlingen. Vinnaren annonseras ut på facebook och instagram.

Lördag 6/11, kvällstid:

Man som jonglerar med eldklot

Eldfest

17:00 Guidad tur av Vitlyckehällen i höstmörkret i ficklampornas sken. Att se hällristnigarna i ficklampans sken är en magisk upplevelse.

18:00 Eldfest - Ett dynamiskt framträdande med snabba och långsamma partier, stort och smått; och framförallt dansant med en kraftfull eld.

Såhär säger Axel, som uppträtt med eld i över 16 år och som hittat hem i värmen och ljudet av flammorna: 

"Eld är kraftfullt, och är någonting som har fört samman människor sen många år tillbaka. Att kontrollera eld och använda den som kreativt uttryck fascinerar."

Vår restauratör på Café Bronze har dessvärre tvingats stänga sin verksamhet. Vilket vi verkligen beklagar.

Senast uppdaterad: 2021-11-09 16:00