Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Sommarsolståndet 21/6

Sedan forntiden har människan hyllat solen och följt dess resa från tidig vår till sensommaren. Sommarsolståndet firar fruktbarhet, kärleken och sommarens återkomst. Välkommen till Vitlycke museum 21 juni för en hyllningskväll till det glödande klotet.

Vi inleder vi firandet den 21 juni, kl. 13.00, med att smycka Maja, vår midsommarstång, enligt gammal lokal Bohuslänsk tradition. Från och med kl. 18:00 flyttar Café Bronze ut i bronsåldersgården och serverar korv och hamburgare direkt från grillen. Vid kl. 18.30 reser vi vår Maja i Bronsåldersgården till vibrerande musik av americana-bandet Det blev handgemäng och festen kan börja. 

Fackeltåg till offermossen

I skymningen är gränsen mellan människans värld och det övernaturligas rike är tunnare än vanligt och naturen flödar av magiska krafter. Vi avslutar med ett fackeltåg till offermossen där väsen och gudinnor från svunnen tid döljer sig i diset. Där kommer vi att mötas av magisk kulning som skär genom den slumrande skogen. 

Välkomna att dela en magisk kväll med oss. 

Senast uppdaterad: 2022-06-13 16:33