Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Skördefest 28/9

Bilder på forntida matlagning över öppen eld.

Varmt välkomna till skördefesten på Vitlycke museum, vi lagar mat och bjuder på historiska smaker och rätter gjorda med de bästa lokala råvarorna. Förutom grödor från vår egen odling så bjuds det på lamm och annat gott.

Förutom gratis provsmakning kommer det att vara två föreläsningar på ämnet lokal hållbarhet och användandet av örter samt bondbönans återkomst. Om rökt ost, mjölksyrade grönsaker och fläsk kokt i vassle får munnen att vattna så finns det inget att tveka på! Maten tillagas över öppen eld och serveras på träfat.

12.00 Marcus Nordgren kommer och föreläser om bondbönans mystiska försvinnande från den svenska tallriksmodellen. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

13.00 Anna-Karin Strandberg för samtal om bortglömda örter och dess många användningsområden. Föreläsningen arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.

Gratis och öppet för alla. Varmt välkomna ut till oss i bronsåldersgården den 28 september mellan klockan 12-15.30.

Museet håller öppet enligt ordinarie tider.

Senast uppdaterad: 2019-08-19 13:47