Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Världsarvsguiden – hela världsarvet i din ficka

I Världsarvsguiden finns allt du behöver veta om hällristningarna och bronsåldern i Tanum. Hitta rätt i landskapet, lyssna, läs och lär!

Världsarvsguiden fungerar som din personliga ledsagare ute i landskapet. Den visar dig vägen till de fyra stora tillgängliggjorda hällarna och guidar dig kring vad du ser på plats när det passar dig som bäst – du väljer själv!

Kartfunktion

Guiden innehåller en kartfunktion som hjälper dig att hitta till hällristningsplatserna i världsarvsområdet. Om du klickar på knappen karta/ljudguide på respektive hällristningsområde - Vitlycke, Aspeberget, Litsleby och Fossum kan du lyssna till en audioguide som du hittar under rubriken Mediafiler vid intressepunkterna i kartorna. I ljudguiden kan du också ta del av vår spännande fiktiva berättelse som levandegör händelser som eventuellt kan finnas bakom bilderna du ser på hällarna.

Spännande fakta

I faktabiblioteket under rubriken Media & Dokument hittar du mycket av det du kan ta del av i vår utställning på museet. Här finns information om livet under bronsåldern, bildmotiv, forskning, tolkningar och teorier.

På Rastplats Tanums världsarv finns en syntolkning av utställningen Porten till Världsarvet.

I Evenemangskalendern finns aktuell information om vad som händer i världsarvet, program och arrangemang, allt från aktiviteter för barn, föreläsningar, kurser till konserter och mycket annat.

Finns på webben

Världsarvsguiden är en webbapp, du behöver alltså inte ladda ner något innan du kan använda den.

Klicka här för att komma till Världsarvsguiden - tanumworldheritage.se.

Senast uppdaterad: 2016-12-16 11:15