Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Konferera i ett världsarv

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 1 av 4

  Konferera och testa bronsålders-sysslor 

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 2 av 4

  Testa på att dokumentera en ristning med frottage

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 3 av 4

  Att avrunda kvällen med en nattvisning av hällristningarna är en upplevelse

 • En bild som ligger i bildspelet
  Bild 4 av 4

  Arrangera er konferens i Vitlyckes vackra och ljusa lokaler.

Vitlycke museum mitt i Världsarvet Tanums hällristningar erbjuder en unik miljö där konferensen kan bli något extra. I våra lokaler och utomhus i världsarvsområdet ger vi möjlighet till kreativitet och reflektion. Kombinera gärna er konferens med skapande aktiviteter och annorlunda upplevelser. Vi skräddarsyr arrangemang efter gruppens behov och önskemål.

I samband med konferensen kan vi erbjuda guidade visningar av hällristningarna vid museet eller ute i världsarvet och en rad olika aktiviteter i vår bronsåldersgård.

Aktivitetsförslag:

Det gömda väldsarvet

Den här guidningen tar dig ut i Världsarvet. Vi besöker målade, omålade, stora och små ristningar. Om vädret tillåter provar vi på frottage, den vanligaste tekniken för att avbilda hällristningar och vi kommer att se hur bilderna lyfts fram ur sitt dunkel.

I Bronsåldersgården

En oförglömlig dag eller kväll i bronsåldersmiljö. Ni kommer att få prova på en rad annorlunda aktiviteter . Vad sägs om bronsåldersmatlagning, elduppgörning eller pilbågsskytte. Vem skjuter bäst i er grupp? Vem kan få igång en eld snabbast?

Prova på arkeologens arbete

Hur hittar man hällristningar i landskapet och på berget och vilka metoder använder arkeologerna för att avbilda bilderna? Här ger vi ett smakprov på hur inventering och dokumentation av hällristningar går till. Vi testar att göra frottage, kalkering och att måla ristningar med kritfärg.

Avrunda med nattvisning

Avsluta gärna kvällen med visning av hällristningarna i ficklampans sken. Det är en upplevelse utöver det vanliga. Vi ser hällristningarna träda fram i släpljuset tydligare och mer detaljerat än på dagen. Arkeologen berättar om de 3000 år gamla bilderna, om hällristarna och deras värld.

I Vitlyckes vackra lokaler i en unik historisk miljö blir din konferens oförglömlig. Kontakta oss så arbetar vi tillsammans fram ett program så du får en fulländad dag/kväll i världsarvet.

Våra lokaler

Biblioteket

Arrangera ert möte bland 5000 volymer av arkeologisk kunskap i Vitlyckes vackra och ljusa bibliotek. Max 15 personer (styrelsesittning)/30 personer (biosittning).

Boende

Boende i vår närhet:

Tanums gästgifveri

Tingvall Eco B&B

Tanumstrand

Bokningsinformation

För mer information och bokning kontakta oss:
Tel. 0705-845 829
e-post: vitlyckemuseum@vgregion.se

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.

Senast uppdaterad: 2016-11-16 11:36