Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

ÖPPET MED ANPASSNINGAR

Vitlycke museum har öppnat igen för publik. Du som är frisk är välkommen att besöka oss, men var extra noga med handhygien och tänk på att hålla avstånd. För att du ska känna dig trygg under ditt besök har vi gjort anpassningar i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter för museer och konsthallar, men med striktare begränsningar utifrån regionala rekommendationer, för att stoppa smittspridningen av covid-19.

VAD KAN DU SOM BESÖKARE GÖRA?

Stanna hemma om du är sjuk

Om du känner dig frisk är du varmt välkommen att besöka museet. Om du känner dig sjuk ber vi dig att stanna hemma till dess att du är helt frisk.

Håll avstånd

Visa hänsyn till dina medbesökare genom att hålla avstånd till varandra och följa anvisningarna som finns på museet.

Tvätta händerna ofta

Tänk på god handhygien och tvätta händerna ofta. Det finns handsprit på flera platser på museet.

VAD GÖR VI PÅ MUSEET?

Färre besökare

Vi begränsar antalet besökare i butiken till max 20 personer för att undvika trängsel och se till att våra besökare kan hålla tryggt avstånd. När caféet öppnar i mitten av juni är maxantalet i inomhusdelen 24 personer.

Guidning

Guidningar sker endast utomhus med max 50 deltagare per grupp.

Skyltning
Skyltning på museet påminner dig som besökare om ditt egenansvar att visa hänsyn och hålla ett omtänksamt avstånd till andra.

Ökad städfrekvens

Vi har ökat städfrekvensen för att säkerställa att du har en ren miljö att vistas i under ditt besök. Vi rengör områden som är extra utsatta (dörrhandtag, kranar, tvålhållare, betalstationer) mer frekvent.

Handdesinfektion finns utplacerat på samtliga toaletter, i butiken och i caféet.

FÖLJ OSS I SOCIALA MEDIER

Vill du hellre uppleva museet digitalt så kan du följa oss på sociala medier.

Klicka här för att komma till Vitlycke museum på Facebook.

Klicka här för att komma till Vitlycke museum på Instagram.

Senast uppdaterad: 2021-07-01 10:38