Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vitlycke museum flyttar fram säsongstarten

Vitlycke museum brukar öppna för säsongen till påsk, men i år dröjer det lite längre. Anledningen är regeringens förlängning av de nationella rekommendationerna för att stoppa smittspridningen av covid-19 samt ett fortsatt högt smittläge i Västra Götaland. Vi planerar kunna öppna i maj.

Vitlycke museum har varit stängt för säsongen sedan 1 november 2020. Vanligtvis öppnar museet till påskhelgen, något som inte är möjligt i år.

Museer och konsthallar omfattas sedan den 11 mars av begränsningsförordningen och Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter för bland annat museer som trädde i kraft den 25 mars. Förvaltningen för kulturutveckling gör nu anpassningar i enlighet med de nya föreskrifterna.

Om smittläget tillåter planerar förvaltningen att öppna Vitlycke museum i maj. Vid öppnandet sker detta på ett så smittsäkert sätt som möjligt utifrån Folkhälsomyndighetens nya föreskrifter som gäller för bland annat museer.

Fysiskt planerade programaktiviteter kommer fram tills öppning att behöva ställas in eller genomföras i enbart digital form.

Läs mer om FHM:s beslut här.

Vill du hellre uppleva museet digitalt så kan du följa oss på sociala medier.

Klicka här för att komma till Vitlycke museum på Facebook.

Klicka här för att komma till Vitlycke museum på Instagram.

Senast uppdaterad: 2021-04-08 11:31