Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program för skola och förskola

Intreörbild från Bronsåldersgården.

Att titta på hällristningarna runt Vitlycke och besöka vår bronsåldersgård är att uppleva forntiden med alla sinnen. Här får man inte bara höra kunniga och engagerade arkeologer och pedagoger berätta, utan även se, känna, lukta och smaka på en liten bit av vår historia genom praktiska övningar, hantverk och matlagning. Våra program är utmärkta komplement till skolundervisningen och ger en djupare förståelse för hur människans liv sett ut i en svunnen tid. Det stimulerar nyfikenheten och blir levande minnen för eleven.

Observerat att nedanstående program inte gäller för en tid framöver, med anledning av coronaviruset. För mer information, maila vitlyckemuseum@vgregion.se.

Information har skickats ut till skolor som bokat program fram till 15 maj.

Lägerskola

På förmiddagen tittar vi på hällristningarna och bronsåldersgården vid Vitlycke, vi berättar om och diskuterar bronsåldern och de 3000-åriga bilderna. Under eftermiddagen är vi i bronsåldersgården där eleverna delas upp i grupper och får prova på olika sidor av bronsåldersmänniskornas vardag. Dagen avslutas med ett besök vid offermossen.
10.00 - 16.00 │Max 33 elever │Pris: 200 kr/elev, minimipris: 2000 kr

Lägerskola - Bronsåldersdag

Samma innehåll som Lägerskola men med ett annat upplägg där eleverna går runt mellan olika aktiviteter under eftermiddagen. Lämpar sig för större grupper.
10.00 - 16.00 │Max 55 elever │Pris: 200 kr/elev

Lägerskola - Vitlyckedag

Upplägget av Vitlyckedagen är gjort så att vi kan ge även stora grupper en lägerskoledag på Vitlycke museum. Eleverna delas in i tre grupper och kommer under dagen att rotera mellan tre olika aktiviteter: Guidning av Vitlyckehällen och den rekonstruerade bronsåldersgården, aktiviteter i bronsåldersgården (till exempel brödbak och pilbågsskytte) samt att prova på hällristningsdokumentation.
10.00 - 15.00 │Mer än 55 elever │Pris: 200 kr/elev

Förmiddag i bronsåldern

Ett lite kortare program som innehåller visning av Vitlyckehällens ristningar och Bronsåldersgården, enklare hantverk av olika slag samt pilbågsskytte.
9.00 - 11.30 │Max 25 elever │Pris 120 kr/elev, minimipris 1200 kr

Bokningsinformation

För att boka en visning kontakta oss mellan kl 09,00 - 16,00 
Tel. 0705 - 845 829 eller 010-441 43 10
 eller maila oss ert önskemål så tar vi kontakt med er, e-post: vitlyckemuseum@vgregion.se 
Besöksadress: Vitlycke 2, Tanumshede

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.
 
Senast uppdaterad: 2020-03-25 14:12