Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Program för skola och förskola

Intreörbild från Bronsåldersgården.

Att titta på hällristningarna runt Vitlycke och besöka vår bronsåldersgård är att uppleva forntiden med alla sinnen. Här får man inte bara höra kunniga och engagerade arkeologer och pedagoger berätta, utan även se, känna, lukta och smaka på en liten bit av vår historia genom praktiska övningar, hantverk och matlagning. Våra program är utmärkta komplement till skolundervisningen och ger en djupare förståelse för hur människans liv sett ut i en svunnen tid. Det stimulerar nyfikenheten och blir levande minnen för eleven.

Observerat att nedanstående program inte gäller för en tid framöver, med anledning av coronaviruset. För mer information, maila vitlyckemuseum@vgregion.se.

Information har skickats ut till skolor som bokat program under vårterminen.

Bronsåldersdag

Programmet innehåller en guidning av hällristningarna på Vitlyckehällen och museets bronsåldersgård då vi berättar om och diskuterar bronsåldern och de 3000-åriga bilderna, samt ett aktivitetspass där eleverna får prova på olika sidor av bronsåldersmänniskornas vardag. Upplägget på dagen, i vilken ordning sakerna sker och hur länge eleverna jobbar med de olika delarna, varierar beroende på gruppens storlek eller önskemål, se informationsblad nedan.

Informationsblad om Bronsåldersdag small (lämpligt för grupper på upp till 33 elever).
Informationsblad om Bronsåldersdag medium (34–55 elever).
Informationsblad om Bronsåldersdag large (mer än 55 elever).

10.00 - 15.30 │ Pris: 200 kr/elev, minimipris: 2000 kr

Förmiddag i bronsåldern

Ett lite kortare program som innehåller visning av Vitlyckehällens ristningar och Bronsåldersgården, enklare hantverk av olika slag samt pilbågsskytte.
9.00 - 11.30 │Max 25 elever │Pris 120 kr/elev, minimipris 1200 kr
 

Besök Vitlycke museum på egen hand

Välkomna att besöka Vitlycke museum och Tanums världsarv på egen hand! På museiområdet finns några av Sveriges mest spektakulära fornlämningar, pedagogiska utställningar och en rekonstruerad bronsåldersboplats. Ett besök på Vitlycke museum kan vara utmärkt komplement till historieundervisningen och samtidigt en spännande skolutflykt.

Det är dock viktigt att vara medveten om att grupper som bokat guidningar eller andra program har företräde till hällristningarna och Bronsåldersgården och att man därför inte kan vara säker på att få tillgång till de platserna om man kommer på egen hand. Från mitten av april till skolavslutning är vi vanligtvis så gott som fullbokade måndag till fredag.

För mer information, ring eller maila!

Bokningsinformation

För att boka en visning, ring oss mellan kl 09.00 - 16.00.
Tel. 0705 - 845 829 eller 010-441 43 10
Eller maila oss ert önskemål, så tar vi kontakt med er. vitlyckemuseum@vgregion.se 
 
Besöksadress: Vitlycke 2, Tanumshede

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.
 
Senast uppdaterad: 2020-05-13 14:48