Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Visningar för skolklasser

Skolklass besöker Bronsåldersgården.

På Vitlycke museum erbjuder vi olika former av visningar för skolklasser som anpassas till ålder, gruppens storlek och önskemål. Vi tittar på och pratar om hällristningarna och om hur det kan ha varit att leva på bronsåldern. På vår rekonstruerade bronsåldersgård kan eleverna leva sig in hur det dagliga livet var för 3000 år sedan.

Programmen kommer under 2021 behöva anpassas för att göras coronasäkra. För mer information kontakta lars.strid@vgregion.se.

Visning av Vitlyckehällen och Bronsåldersgården

Inom Tanums världsarvsområde finns fyra magnifika hällar översållade med ristningar. Den största av dem är Vitlyckehällen och ligger inom museiområdet. Här finns hundratals figurer inristade, bland dem Brudparet, den mest kända ristningen av alla. Förutom hällristningarna besöker vi även vår rekonstruerade bronsåldersgård där ni får möjlighet att se hur människor bodde och levde för 3000 år sedan.

60 min │Max 35 elever/guide │Pris: 1000 kr

Bokningsinformation

För att boka en visning, ring oss mellan kl 09.00 - 16.00.
Tel. 0705-845 829 eller 010-441 43 10
Eller maila oss ert önskemål, så tar vi kontakt med er. vitlyckemuseum@vgregion.se 
 
Besöksadress: Vitlycke 2, Tanumshede

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.
 
Senast uppdaterad: 2016-11-30 11:01