Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktiviteter

Utforska vårt utbud av spännande aktiviteter på Vitlycke Museum! Från guidade turer till kreativa workshops, hitta något för alla åldrar och intressen. Upptäck och fördjupa dig i kulturhistoria och arkeologi genom våra engagerande aktiviteter och evenemang. Observera att Vitlycke museum är stängt under vintern och öppnar igen på våren.

Den självklara huvudattraktionen är hällristningarna på Vitlyckehällen som ligger ett par hundra meter från museet. Vill man ta sig ut i världsarvet finns det fyra andra hällristningsområden att besöka: Aspeberget, Litsleby, Fossum och vandringsleden Vandring i världsarv.

Besök Tanums hällristningar i världsarvet

Med eller utan guide

Du kan gå på egen hand bland ristningarna, eller ta del i våra guidade turer på svenska och engelska som sker varje dag under sommarsäsongen. Vitlycke museum erbjuder också bokningsbara guidningar och visningar för både stora och små grupper. Man kan boka en guidning från en timme till en guidning på fyra timmar där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk.

Boka en guidad visning i världsarvet Tanums hällristningar.

Utställningar och försäljning

I museibyggnaden finns vår utställning som handlar om bronsåldern, hällristningarna och människorna som gjorde dem. I huset finns också vår välsorterade museibutik och Café Bronze. Museet arrangerar olika upplevelser som sommarsolståndsfirande, eldfest, nattvandringar, föreläsningar och mycket mer.

Se Vitlycke museum och café Bronze öppettider 

Program och aktiviteter på Vitlycke museum

Bronsåldersgården

Bakom museet ligger Bronsåldersgården som är basen för museets skolverksamhet och en given del av våra längre guidade visningar. 

Fakta om bronsåldersgården


Senast uppdaterad: 2024-04-30 16:05