Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Att göra på Vitlycke museum

Hällristningarna på Torp.
Fotograf: Hans Lundenmark

Den självklara huvudattraktionen är hällristningarna på Vitlyckehällen som ligger ett par hundra meter från museet. Vill man ta sig ut i världsarvet finns det fyra andra hällristningsområden att besöka: Aspeberget, Litsleby, Fossum och vandringsleden Vandring i världsarv.

Med eller utan guide

Du kan gå på egen hand bland ristningarna, eller ta del i våra guidade turer på svenska och engelska som sker varje dag under sommarsäsongen. Vitlycke museum erbjuder också bokningsbara guidningar och visningar för både stora och små grupper. Man kan få allt från en kort introduktion till världsarvet på 30 minuter till en guidning på fyra timmar där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk.

Utställningar och försäljning

I museibyggnaden finns vår utställning som handlar om bronsåldern, hällristningarna och människorna som gjorde dem. I huset finns också vår välsorterade museibutik och Café Bronze. Museet arrangerar olika upplevelser som sommarsolståndsfirande, eldfest, nattvandringar, föreläsningar och mycket mer.

Bronsåldersgården

Bakom museet ligger Bronsåldersgården som är basen för museets skolverksamhet och en given del av våra längre guidade visningar.

Världsarvet på egen hand

Förutom de aktiviteter som leds av Vitlycke museums guider finns det mycket man kan göra på egen hand på museet och i världsarvsområdet.

Boka en guide

Vitlycke museum erbjuder guidningar och visningar för både stora och små grupper. Visningarna vänder sig till såväl privatpersoner som företag, till bussresearrangörer och inte minst skolor.

Senast uppdaterad: 2023-03-20 14:30