Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Att göra på Vitlycke museum

Koger med pilar.

Det finns mycket att upptäcka på Vitlycke museum och i världsarvet Tanums hällristningar.

Här finns världsarvsklassade hällristningar, utställning, en Bronsåldersgård, kafé och butik. Du kan delta i aktiviteter ledda av museets guider som visningar, arkeologiskola för barn, nattvandring med mera eller på olika sätt uppleva museet och världsarvet på egen hand.

Den självklara huvudattraktionen är hällristningarna på Vitlyckehällen som ligger ett par hundra meter från museet. Vill man ta sig ut i världsarvet finns det fyra andra hällristningsområden att besöka: Aspeberget, Litsleby, Fossum och vandringsleden Vandring i världsarv.

Med eller utan guide

Du kan gå på egen hand bland ristningarna, eller ta del i våra guidade turer på svenska och engelska som sker varje dag under sommarsäsongen. Vitlycke museum erbjuder också bokningsbara guidningar och visningar för både stora och små grupper. Man kan få allt från en kort introduktion till världsarvet på 30 minuter till en guidning på fyra timmar där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk.

Utställningar och försäljning

I museibyggnaden finns vår utställning som handlar om bronsåldern, hällristningarna och människorna som gjorde dem. I huset finns också vår välsorterade museibutik och Café Bronze. Museet arrangerar olika upplevelser som sommarsolståndsfirande, eldfest, nattvandringar, föreläsningar och mycket mer.

Bronsåldersgården

Bakom museet ligger Bronsåldersgården som är basen för museets skolverksamhet och en given del av våra längre guidade visningar. Sommartid pågår här aktiviteter som arkeologiskola, bronsåldersliv, pilbågsskytte och hantverksdemonstrationer.

Senast uppdaterad: 2019-08-06 08:38