Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Om Vitlycke museum

Vitlycke museum är ett upplevelse- och kunskapscentrum för Tanums världsarv. Vi ska berätta och kommunicera kring bronsåldern och världsarv – öka kunskapen och intresset för den här tidsepoken, landskapet och våra hällristningar. Här kan du läsa mer om oss.

Om Vitlycke museum

Vad är Vitlycke museum?

Välkommen till Vitlycke museum och Tanums hällristningar i Bohuslän. Här får du en unik inblick i bronsålderns värld och vi bjuder på upplevelser för hela familjen. Fascineras av det 8000-åriga kulturlandskapet och den gåtfulla bildskatten som finns med på Unescos världsarvslista.

Organisation och historik

Det har funnits museum vid Vitlycke sedan 1976 då Hällristningsinstitutet i Tanum bildades som ett samarbetsprojekt mellan Bohusläns museum, Riksantikvarieämbetet, Uppsala universitet och Tanums kommun.

Samarbetspartners

Världsarvsförskolan vid Vitlycke

Vitlycke museum driver tillsammans med Tanums kommun en förskola med natur- och kulturarvsprofil. Verksamheten tar avstamp både i världsarvet och barnkonventionen.

Forskningsarkiv för hällristningar

Svenskt Hällristnings Forsknings Arkiv (SHFA) har sedan starten 2006 bedrivit ett utvecklingsarbete som haft som målsättning att utveckla en modern infrastruktur genom att digitalisera och långtidslagra dokumentation av hällristningarna.

Dokumentation av hällristningar

Vitlycke museum är samarbetspartner med Stiftelsen för dokumentation av Bohusläns hällristningar som verkar för avbildandet och därigenom bevarandet av bildskatten som finns i form av hällristningar i Bohuslän.

Karta

Senast uppdaterad: 2016-10-31 15:48