Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Visningar för skolklasser

Skolklass besöker Bronsåldersgården.

På Vitlycke museum erbjuder vi olika former av visningar för skolklasser som anpassas till ålder, gruppens storlek och önskemål. Vi tittar på och pratar om hällristningarna och om hur det kan ha varit att leva på bronsåldern. På vår rekonstruerade bronsåldersgård kan eleverna leva sig in hur det dagliga livet var för 3000 år sedan.

Visning av Vitlyckehällen och Bronsåldersgården

Inom Tanums världsarvsområde finns fyra magnifika hällar översållade med ristningar. Den största av dem är Vitlyckehällen och ligger inom museiområdet. Här finns hundratals figurer inristade, bland dem Brudparet, den mest kända ristningen av alla. Förutom hällristningarna besöker vi även vår rekonstruerade bronsåldersgård där ni får möjlighet att se hur människor bodde och levde för 3000 år sedan.

60 min │Max 35 elever/guide │Pris: 1000 kr

Bokningsinformation

För att boka en visning, maila oss ert önskemål, så tar vi kontakt med er. vitlyckemuseum@vgregion.se 
 
Besöksadress: Vitlycke 2, Tanumshede

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.
 

Förberedelsehäfte

Förbered dig inför museibesöket med förberedelsehäftet där du ser hur det ser ut inuti och utanför museet och vilka du möter där.


Senast uppdaterad: 2024-02-15 09:37