Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Boka en guide!

Vitlycke museum erbjuder guidningar och visningar för både stora och små grupper. Visningarna vänder sig till såväl privatpersoner som företag, till bussresearrangörer och inte minst skolor. Man kan få allt från en entimmes guidning av Vitlyckehällen, till en guidning på fyra timmar där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk.

Hällristning av stor man målad i röd färg

Spjutgudens häll ~ 1 timme

Litsleybyhällen är den mest tillgängliga hällen i världsarvet. Den mest kända hällristningen kallas Spjutguden och är med sina 230 cm den längsta människofiguren i Skandinavien.

Hällristning båt målad röd.

Vitlyckehällen på en timme

Här finns nästan hundra skepp, det längsta över 3 meter. Hällen innehåller även 87 människofigurer, däribland den kanske mest berömda hällristningen i världsarvet – Brudparet.

Ficklampa belyser hällristning föreställande solhästen

Nattvisning ~ 1,5 timme

Under natten syns hällristningar som bäst. Upplev bronsåldermagin då motiven reser sig från hällen och ger en 3D effekt i ficklampans sken. Låt dig uppslukas av en fängslande resa genom tid och rum.

Hällristningar med tjurar och båtar.

Rundtur i världsarvet ~ 2,5 timme

I Tanums världsarv finns drygt 600 kända platser med hällristningar. Vi skräddarsyr en guidning efter era önskemål och behov, genom att välja de hällristningslokaler som passar er grupp bäst.

Blå bär hänger på träd framför en häll.

Det gömda världsarvet ~ 2 timmar

Följ med när arkeologerna visar sina guldkorn i världsarvet. Ni kommer få prova på olika metoder för att hitta de gömda hällristningarna.

En soluppgång med dimma över träden.

Hällvetaren ~ 4 timmar

Ge dig ut på en magisk resa genom ett 8000 år gammalt landskap, där omålade hällristningar står som tysta vittnen till naturens bestående skönhet. Denna tur inbjuder naturälskare att koppla samman den forntida historien med den orörda naturen. Denna guidning erbjuder en djup upplevelse som kan leva kvar i hjärtat för livet.

BOKNING OCH KONTAKT

För att boka en visning kontakta oss:
e-post: vitlyckemuseum@vgregion.se

Vi tar emot bokningar året om, med reservation för när hällristningarna ligger under snö och is.

All eventuell transport till och från hällristningsområdena står beställaren för.

Öppettider

Utanför ordinarie öppettider tillkommer 500 kr per timme och personal.


Senast uppdaterad: 2024-02-06 14:01