Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För skolan och förskolan i världsarvet

Genom att delta i Vitlyckes olika visningar och program får barn och unga uppleva forntiden med alla sina sinnen. Våra kunniga och engagerade pedagoger guidar dem in i bronsåldern med såväl berättelser som praktiska övningar, hantverk och matlagning. Vitlyckes aktiviteter för skolan skapar nya dimensioner i undervisningen och ger spännande och minnesvärda upplevelser som lockar till fortsatt nyfikenhet och engagemang.

Visningar för skolklasser

På Vitlycke museum erbjuder vi olika former av visningar för skolklasser som anpassas till ålder, gruppens storlek och önskemål. Vi tittar på och pratar om hällristningarna och om hur det kan ha varit att leva på bronsåldern.

Program för skolelever

Våra program för skola och förskola är utmärkta komplement till skolundervisningen. Här får eleverna inte bara höra berättelserna om bronsåldern, utan även se, känna, lukta och till och med smaka på den. 

Ett barn som provar hantverk i bronsåldersgården.

Regionalt arrangörsstöd

Regionalt arrangörsstöd till kultur för barn och unga i Västra Götaland är till för att stärka arbetet med kultur för barn och unga. Stödet kan användas till resor till naturarvs- och kulturverksamheter i Västra Götaland, förslagsvis till Vitlycke museum.

Senast uppdaterad: 2024-02-15 09:43