Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Besök hällristningarna i Tanums världsarv

vy över aspebergets hällristningar.

Upptäck det fascinerande arvet av Tanums hällristningar och dess omgivande kulturhistoriska skatter genom våra guidade visningar. Du kan också vandra runt på egen hand och upptäcka de unika ristningarna i egen takt. Nedan hittar du mer information om vad du kan se och göra i världsarvsområdet.

Karta

Inom världsarvet Tanums hällristningar finns flera besöksmål. På kartan kan du se var de olika hällarna ligger, vandring i världsarv, samt Vitlycke museum.

Hällvett-praktisk information

Gå aldrig på hällristningar. Bergen är skadade av vittring och mycket ömtåliga. Läs mer om Hällvett på Tanums världsarvs egna hemsida.

Boka en guide och vandra i världsarvet

Vitlycke museum erbjuder guidningar och visningar för både stora och små grupper. Så länge hällarna är fria från is och snö, så erbjuds allt från en entimmes guidning av Vitlyckehällen, till en guidning på fyra timmar, där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk. Måste förbokas.

vy över hällristningar.

Besök världsarvet Tanums hällristningar

Inom världsarvsområdet finns fyra besöksmål med parkeringsplatser, gångvägar och skyltar: Vitlycke, Aspeberget, Litsleby och Fossum. Litsleby är dessutom anpassad för rullstolsburna.

målade hällristningar skepp och människor.

Hällristningar utanför världsarvet

Utforska det forntida Tanum - inte bara hällristningar inom världsarvets gränser, utan även spännande arkeologiska lämningar och skatter som väntar på att upptäckas. Ta del av ett äventyr i naturen och upptäck våra förfäders efterlämnade spår bland Tanums rika arv!

en besökare tittar på utställningen.

Skräddö - rastplats

Besök Skräddö i Tanums världsarv för en unik rastplatsupplevelse med möjlighet till matsäck, toaletter, en spännande utställning om världsarvet och en fantastisk utsikt över landskapet.

hällristning voltigör ovan skepp.

Vandring i världsarv

Vandring i Världsarv är en sex kilometer lång led som tar dig till tre olika platser med spännande hällristningar: Lövåsen med sin shaman, Gerumhällen med slänggungan och Sotetorp med skepp med människor som slår bakåtvolter.

Med hund i världsarvet

Med hund i världsarvet: Upptäck Tanums hällristningar och dess omgivande skatter tillsammans med din fyrbenta vän. Utforska de vackra vandringslederna och dela ögonblick av äventyr och upptäckter med din trogna följeslagare.


Senast uppdaterad: 2024-03-04 10:09