Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Program 2024

Här hittar du aktuellt program för Vitlycke museum.

Guide framför vitlyckehällen.

Dagliga visningar 17/6-1/9

Följ med våra experter på en snabb och fascinerande 30-minuters guidning vid den imponerande Vitlyckehällen. Vitlyckehällen, är den största hällen i världsarvsområdet. Lär dig om de 3000 år gamla hällristningarna och bronsålderslandskapet i en upplysande guidning.

En kvinna hjälper ett barn med garnnystan..

Sommar i Bronsåldersgården 1/7-11/8

Bronsåldersgården vid Vitlycke museum återskapar livet under bronsåldern. Besökare kan utforska hur människor levde, se deras bostäder, odlingar och även delta i olika hantverksaktiviteter.

brygga med folk och en eld på flotte.

Sommarsolståndet 20/6

Torsdag den 20 juni firar vi sommarsolståndet på Vitlycke museum! Upplev en hyllningskväll till solen och dess återkomst från tidig vår till sensommaren, en tradition som sträcker sig från forntiden och hyllar fruktbarhet och kärlek.

Färglad illustration av människor och havsdjur.

Västerhavsveckan 6/8

Tisdag den 6 augusti kommer vi lära oss mer om forntida fiskeredskap och hur vi idag kan äta mera hållbart med havet som skafferi. Välkommen till Vitlycke museum under västerhavsveckan.

A bay with rock carvings.

Bronsåldersfestival 20-25/8

20-25 augusti ordnar Vitlycke museum en bronsåldersfestival! Upplev hur bronsåldersgården kommer till liv med hantverkare och aktiviteter.

kvinna håller i en rova.

Skördefest 7/9

Lördag 7 september är det skördefest på Vitlycke museum. Vi lagar mat och bjuder på historiska smaker och rätter gjorda med de bästa lokala råvarorna.

höstlöv framför hällristningar.

Höstlov v.44

Välkommen till ett höstlov fyllt av pyssel och som vi avslutar med en sprakande Eldfest.

eldshow framför museet.

Eldfest 1/11

Fredag 1 november. Fira en fantastisk säsong med oss på Vitlycke museum med den årliga Eldfesten!

apelsinskal, frön och tranbär.

Julmarknad på museet

Den 7 december anordnar vi en julig marknad och aktiviteter. I gården visar hantverkare upp sina kunskaper, det blir riktig mysig julpyssel och pepparkakshustävling!

Senast uppdaterad: 2024-05-20 17:05