Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Vitlycke museum

VÄLKOMMEN ATT GÖRA EN TIDSRESA TILL BRONSÅLDERNS VÄRLD!

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter i Tanums världsarv – ett område med omkring 600 hällristningsplatser. Här kan du gå med guide, eller vandra fritt mellan hällarna och tolka de unika ristningarna. På museet hittar du kafé och butik. Observera att utställningen i museet är stängd.

Aktuellt

Länk till digitala Vitlycke museum

Digitala Vitlycke museum

På den här sidan har vi samlat digitalt material från Vitlycke museum. Här kan du hitta 3D-modeller av hällristningar, föreläsningar, webbutställning, sociala medier, med mera.

Andra besöksmål i och utanför Tanums världsarv

Det finns mycket forntida i Tanum, både hällristningar och annat skoj, som inte hamnat inom världsarvets gränser. Dessutom finns det massor av hällristningar utanför Tanum. Ut i skog och mark och besök våra förfäders efterlämnade spår!

BOKA ETT BESÖK!

Våra guidade turer

Vitlycke museum erbjuder guidningar för både stora och små grupper. Våra guidade turer som vänder sig till såväl privatpersoner, som företag och bussresearrangörer och inte minst skolor. Man kan få allt från en kort introduktion på 30 minuter till en guidning på fyra timmar där man besöker hällristningar som ligger långt från turiststråken.

Expedition Bohuslän

Varför inte göra din vistelse till en expedition i Bohuslän! Här finns massor att upptäcka för den nyfikna!

Program för skola och förskola

Att titta på hällristningarna och besöka vår bronsåldersgård i ett av våra program är att uppleva forntiden med alla sinnen. Här får man inte bara höra berättas om bronsåldern av kunniga och engagerade pedagoger, utan även se, känna, lukta och smaka på en liten bit av vår förhistoria.

Konferera i ett världsarv

Vitlycke museum erbjuder en unik miljö där konferensen kan bli något extra. I våra lokaler och utomhus i världsarvsområdet ger vi möjlighet till kreativitet och reflektion. Kombinera gärna er konferens med skapande aktiviteter och annorlunda upplevelser.

ÖPPETTIDER & INFORMATION

Öppettider

7 juni – augusti: måndag – söndag, 10 – 17
September: måndag – söndag, 10 – 16
Oktober: tisdag – söndag, 11 – 16

Vi följer riktlinjer och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att stoppa smittspridningen av covid-19.

Hitta hit - länk till karta

Fri entré

Café Bronze

Museibutiken Rock Art shop

Mer info finns under Besök oss

Tillgänglighetsdatabasen