Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Vitlycke museum

30-årsjubileum: Världsarvet Tanums hällristningar

Kom och fira med oss på Vitlycke museum! Det är 30 år sedan Tanums hällristningar blev ett världsarv år 1994. Under 2024 har vi speciella evenemang för att fira detta. Utforska området med våra experter i våra guidade visningar. Vi visar dig runt bland världsarvets unika skatter. Du kan också vandra runt på egen hand och upptäcka de unika ristningarna i egen takt. Glöm inte att stanna till på vårt café och i vår butik för en välbehövlig paus.

Aktuellt

Illustration med hällristningar skepp och schaman i hamnen.

Program 2024

Här hittar du aktuella evenemang för Vitlycke museum.

kanelbullar och croisanter.

Café Bronze

Välkomna till Café Bronze: Upplev svensk fika i en historisk miljö.

Filtar i ull, tennfigurer och kastanjer.

Rock art shop

Rock Art Shop: Naturinspirerade produkter med historisk känsla.

Gamla hus i gröngrönskande landskap.

Bronsåldersgården

Bronsåldersgården vid Vitlycke museum återskapar livet under bronsåldern. Besökare kan utforska hur människor levde, se deras bostäder, odlingar och även delta i olika hantverksaktiviteter.

Människor går mot hällristningarna.

Våra guidade turer

Vitlycke museum erbjuder guidningar för både stora och små grupper. Våra guidade turer som vänder sig till såväl privatpersoner, som företag och bussresearrangörer och inte minst skolor. Man kan få allt från en entimmes guidning av Vitlyckehällen, till en guidning på fyra timmar där man besöker ristningar som ligger långt från vägar och turiststråk.

en kvinna håller i ett bronssvärd.

Historien om Västsverige

SVT sänder under hösten 2023 sin största historiesatsning någonsin: Historien om Sverige. I avsnitt 2: Metallernas tid kommer vi bekanta oss med bronsåldern. Vi har samlat historien om Västsverige till dig som törstar efter mer historia i vårt närområde.