Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Expedition Bohuslän

Expedition Bohuslän låter dig beskåda havets mästerverk, möta vild djur, se världsunika hällristningar, akvarellkonst i världsklass, spännande historia och en nationalpark under havsytan. Häng med på ett äventyr i Bohusläns magiska värld!

Vitlycke museum är ett kunskaps- och upplevelsecenter mitt i Tanums världsarv. Här kan du vandra fritt bland hällarna eller passa på att hänga med på en av våra många guidade visningar under sommarsäsongen. Upptäck också vår Bronsåldergård - en lika vacker som spännande miljö med djur och natur. Vår utställningen i museet är en dramatisk berättelse för hela familjen där du möter människor som levde här i Tanum för omkring 3000 år sedan.

Mer nöjen för nyfikna!

Men - är du i krokarna så finns det många spännande museer och besöksmål i vår närhet. Vi rekommenderar varmt ett besök hos några av våra kollegor. Varför inte göra din vistelse till en expedition i Bohuslän!

Nordens Ark är en djurpark med utrotningshotade arter från hela världen. Amurtiger, snöleopard och varg är några av våra invånare.

Bohusläns museum – ett bubblande kulturcentrum som blandar nytt, gammalt, stort och smått – alltid med Bohuslän i fokus.

Nordiska akvarellmuseet är ett museum för konst baserad på vatten, pigment och papper. Allt i en helt makalös miljö – mitt i den bohuslänska skärgården.

Havets hus – upplev en värld i blått och turkos. Hos oss träffar du västerhavets mest fascinerande arter – från småfläckig rödhaj till knorrande knot.

Kosterhavet är Sveriges artrikaste havsområde och enda marina nationalpark. Hos oss utforskar du livet både i vattnet och på land.

För mer information om Expedition Bohuslän klicka här


Senast uppdaterad: 2024-02-15 15:16